diumenge, 3 de febrer del 2013

La Vida de Pi

Vet aquí una bonica història de supervivència, una paràbola sobre l'amor als animals, un bonic conte que ens pot ensenyar moltes coses sobre la vida i la religió. La Vida de Pi comença explicant d'on ve aquest particular nom del protagonista i en pocs minuts la història desemboca en un naufragi del qual el nostre protagonista en sortirà viu gràcies al seu esforç i a l'amor que professarà per un tigre que quedarà viu en la mateixa barca (creiem no desvetllar cap secret doncs la imatge del tigre es mostra en el mateix cartell de la pel·lícula).

Ang Lee és un director molt eclèctic, tan aviat es marca un Hulk, com una història d'amor homosexual entre cowboys a Brokeback Mountain, com una pel·lícula d'arts marcials a Tigre i Dragón, com ara aquí un maco conte sobre l'amor als animals i la creença en la religió. En aquest i en tots els casos anteriors demostra una gran tècnica visual, amb imatges de gran bellesa i suggerent fotografia. En el cas que ens ocupa potser es nota una mica massa el paper de l'ordinador en la composició de les imatges, tot i així surt triomfant en la posada en escena del difícil repte d'explicar una història amb només dos protagonistes dels quals un és un tigre, ni més ni menys.

La pel·lícula potser es fa un pèl pesada en algun moment a meitats del metratge, però ràpidament pren alè i torna a escena com a la notable pel·lícula que és. Enhorabona per Ang Lee, un cop més ens ha tornat a sorprendre gratament.


Nota: 8/10

Fitxa tècnica: http://www.imdb.com/title/tt0454876/?ref_=fn_al_tt_4