diumenge, 7 d’abril del 2013

Los últimos días

Una espècie terrible d'agorafòbia és la causa en aquesta pel·lícula d'una possible apocalipsi mundial. Tenim Barcelona com a escenari de tan singular fi dels dies. Escenari que apareix amb profusió de tot tipus de fets apocalíptics, incendis, fum, carrers desèrtics, estacions de metro replenes de gent tothom patint el pànic lògic en una situació d'aquest tipus.

Els germans Pastor duen a terme un tour de force visual, amb tot tipus de recursos per a fer-nos partíceps d'aquesta espècie de fi del món. Els efectes especials i decorats són part important de la història i es fan servir totalment al servei d'aquesta, la qual cosa és lloable, al igual que lloables són les interpretacions de la parella protagonista, un Quim Gutiérrez amb el seu talent natural per a l'actuació, i el sempre excel·lent José Coronado, composen una parella amic/enemic que funciona amb bona química. Els dos s'ajunten per compartir un aparell de GPS pel que es veu especial, ja que funciona sota-terra, però bé, ho assenyalo només com a anotació de la suspensió de la incredulitat que es necessita per veure la pel·lícula, elevada però no greu.

La pel·lícula compta amb escenes potents, com la del assalt al refugi d'un grup atrinxerat, tot una demostració del que pot arribar a fer un llarg pla seqüència en contra de l'actual moda del muntatge-metralleta, com jo li dic.

En definitva una pel·lícula entretinguda, amb posada en escena entre resultona i notable i una curiosa paràbola del "fem neteja de la societat actual i comencem feliços des de 0". Això és el que almenys jo he cregut trobar observant l'últim i fabulós pla de la pel·lícula.


Nota: 7,5/10

Fitxa tècnica: http://www.imdb.com/title/tt1935914/?ref_=fn_al_tt_1