dissabte, 5 de gener del 2013

Las Aventuras de Tintín: El Secreto del Unicornio

Dirigida per Steven Spielberg i produïda per Peter Jackson, la pel·lícula en qüestió és una excel·lent mostra de cinema fet amb captura per moviment, sistema que en aquest cas no és una mostra gratuïta de tecnologia, sinó abans el sistema ideal per convertir personatges dibuixats al món real filmat en 3 dimensions.

Aquest sistema permet un constant moviment de càmera amb tot el virtuosisme del que és capaç Spielberg. El problema que trobem és que en aquesta pel·lícula el director no té mesura, el moviment és constant i marejant, la càmera vola constantment i no para de ficar-se en els racons més inesperats, entrar, sortir, volar, donar voltes, travellings de tot tipus, grues, zooms... tot producte d'una incontinència de mobilitat. Al final el producte de tot això és que la història passa a un segon pla i en canvi l'aspecte visual és el més espectacular possible, però alhora és totalment excessiu.

Els personatges que habiten el film són caricatures basades en l'aspecte visual que tenien els personatges creats per Hergè. El personatge que menys funciona per desgràcia és el seu protagonista, Tintin. Té un aspecte de nen que no acaba de cuallar. Haddock en canvi és el que millor funciona, tant a nivell visual (està interpretat per Andy Serkis, àlias Gollum) com a nivell de guió, el seu personatge amb problemes d'alcohol i amb reminiscències d'avantpassats força espectaculars, val sense dubte la pena.

Està per veure si la pel·lícula tindrà continuació com s'havia dit d'un principi, amb els papers de productor i director intercanviats, tot dependrà suposem de si estan contents amb l'èxit obtingut o si aquest no és suficient. Seria com a mínim interessant de veure.


Nota: 8/10

Fitxa tècnica: http://www.imdb.com/title/tt0983193/?ref_=fn_al_tt_2