dimecres, 23 de gener del 2013

Rompe Ralph

Una altra mostra de com de bé li està sentant a Disney tenir entre les seves files al co-fundador de Pixar John Lasseter, encarregant-se de supervisar i ajudar en tot el que es refereix a la seva secció d'animació. El que aquí trobem és una impecable mostra de modernitat i alhora nostàlgia, però no del cinema, sinó dels videojocs que quan érem més joves jugàvem als salons recreatius. La posada en escena és d'allò més curiosa, convertint personatges sortits d'aquestes recreatives en forma de un munt de píxels i convertint-los als 3d, representant-los amb el típic moviment entretallat de les recreatives antigues.

Sense ànsia d'explicar res de la trama, direm que aquesta és un gran homenatge com hem dit als jocs de recreatives i videojocs en general. És aquí on entra en escena Rompe Ralph, un villà típic de recreativa però amb ganes de reformar-se i així ser més estimat pels seus companys. En el seu viatge a recreatives externes a la seva cabina, coneixerà personatges d'altres móns que l'ajudaran en el seu camí. I fins aquí la trama general, però el guió ens depara múltiples sorpreses, sobretot pels fanàtics dels videojocs. I no només això, sinó també unes quantes persecucions filmades amb molta emoció, rodades a velocitat de vertigen. Tot plegat acaba per conformar un producte d'allò més llaminer (com llaminer és el principal decorat de la segona meitat de la pel·lícula).

Pel·licula molt recomanable en definitiva, tant per nens com per adults amb ganes de veure un bon homenatge a una part de la nostra vida que molts recordem amb nostàlgia com feliç i divertida.


Nota: 8/10

Fitxa de la pel·lícula: http://www.imdb.com/title/tt1772341/