divendres, 12 de setembre del 2008

Che, el Argentino

La nova pel·lícula de Steven Soderbergh és la primera de les dues que ha rodat sobre la figura del popular revolucionari. Aquesta primera en concret ens descriu la vida i accions del personatge durant la seva participació en els fets que van permetre a Cuba la revolució castrista a la dècada dels anys 50, així com les seves participacions polítiques en les assemblees de la ONU uns anys després.

No és intenció de la pel·lícula jutjar el personatge, sinó més aviat mostrar de forma gairebé documental quines foren les seves accions durant aquell període i en base a quines idees actuava. El personatge ens és humanitzat a través de la suau però determinada interpretació de Benicio del Toro, que ens mostra un Che just i de principis molt interioritzats.

Al final el resultat de la pel·lícula no és ni despreciable ni especialment destacable. És una obra ben realitzada, però potser massa episòdica i força plana en la part emocional. És impoluta dramàticament i està ben interpretada, però no ens arriba a transmetre la passió de la que de ben segur participava el Che en la seva vida.

5/10

Fitxa de la pel·lícula: http://www.imdb.com/title/tt0892255/

1 comentari:

Marchelo ha dit...

A mi em va semblar notable, com podràs llegir en el comentari que en vaig fer. em sembla genial l'equidistància presa pel director, i només em fot no haver vist les 4 hores de cop, ja que s'ha de reconéixer que la primera part queda molt penjada.

Salutacions