divendres, 12 de setembre del 2008

El Incidente

Aquesta és la nova pel·lícula de M. Night Shyamalan, conegut i singular director de El Sexto Sentido, El Protegido o Señales. Un director tan personal com eficaç en taquilla.

En la seva sisena incursió dins del terreny del cinema fantàstic opta per fer un film de terror relativament modest, amb certs tocs gore (tot i que no arriba al nivell sanguinolent de la recent La Niebla, amb la que guarda força punts en comú) i atmòsferes inquietants, especialitat de la casa. En aquesta ocasió, però, opta per un estil més àgil que en les seves anteriors pel·lícules, que solien ser narracions pausades, que anaven presentant poc a poc elements que d'alguna manera acabaven encaixant en finals sorprenents i suggerents.

En aquesta ocasió, en comparació, l'acció és lleugerament més trepidant. No perd, però, l'elegància visual i aquella capacitat per crear seqüències que d'alguna manera arriben i colpegen el subconscient, com per exemple quan filma els diferents suïcidis de personatges que es mostren al llarg de la pel·lícula.

No té més pretensions aquesta pel·lícula que entretenir, la història és senzilla i els personatges són suficientment humans perquè ens importin les seves peripècies i en cap moment no es carreguen les tintes dramàtiques fins al punt de saturar, la qual cosa és d'agrair.

6/10

Fitxa de la pel·lícula: www.imdb.com/title/tt0949731/