divendres, 12 de setembre del 2008

Kung Fu Panda

Som a ple estiu i arriba la cita anual d'animació de DreamWorks. Els principals competidors de Pixar ens tornen a demostrar el que ja sabíem, que tenen talent i mitjans en grans dosis, però també un cert grau de superficialitat en les seves propostes que els impedeix arribar al nivell de les obres de l'esmentada Pixar. Estem parlant de nivells de qualitat molt alts, per la qual cosa no pretenc criticar DreamWorks sinó tan sols donar una mica de prespectiva, com diria l'Anton Ego, el sever crític culinari de Ratatouille.

En aquesta nova obra trobem una història d'arts marcials situada a la Xina i protagonitzada com no per animals. Una història amb ínfules llegendàries ben trobada, adient per a oferir-la a un públic que busca espectacle, humor i emoció a parts iguals, Veurem des de llargues lluites espectacularment coregrafiades i animades a moments realment inspirats com la fuga del gran i perillós enemic de la seva presó unipersonal. Tot protagonitzat per una rica fauna de personatges, alguns dels quals estan un pèl desaprofitats però d'altres com la mestra tortuga o el panda protagonista, molt ben desenvolupats. Tècnicament a hores d'ara és difícil trobar res revolucionari en el món de l'animació per ordinador, tan sols dir que està duta a terme amb l'excel·lència habitual d'aquest tipus de produccions.

És, per tant, una pel·lícula que vindria a estar, per entendre'ns, al nivell d'un Ice Age. Estaríem parlant d'un grau de qualitat entre el d'una pel·lícula simpàtica però en el fons mediocre com Madagascar, i el de l'obra mestra habitual de Pixar. En definitiva, una cita molt agradable amb l'animació computeritzada que serveix de bon aperitiu mentre esperem impacients l'estrena propera de Wall-E.

7/10

Fitxa de la pel·lícula: www.imdb.com/title/tt0441773/